Ovaj članak vam donosi Giant.hr

Poticaji za električne bicikle

Svi koji pratite scenu električnih vozila vjerojatno znate da u srijedu 03.04.2019. počinje još jedna birokratska zavrzlama pod nazivom: Natječaj za dodjelu poticaja za kupnju električnih vozila. Kao i prošle godine, sufinanciranje nabave električnih vozila ide preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Maksimalni iznos poticaja za kupnju električnog bicikla se nije promijenio i iznosi 40% ili 5.000,00 kn. Procedura je detaljno objašnjena na stranicama Fonda i ovom prilikom ju nećemo objašnjavati ni komentirati. Važno je da na vrijeme popunite obrasce i predate ih na pošti ili adresi Fonda točno u 9h. Vjerojatno nećete biti jedini. U Fondu su se očito potrudili da natječaj bude što napetiji i samim tim zabavniji.

Što biste trebali znati o električnim biciklima?

Najveći dio električnih bicikala spada u grupu takozvanih pedaleca. Pedalec (ili Pedal Electric Cycle) je vozilo koje ima bateriju i pokreće ga struja no samo kao pomoć snazi vaših nogu. U prijevodu, to znači da vam motor asistira sve dok ste voljni okretati pedale. Prema zakonima u EU, maksimalna brzina do koje vam motor smije asistirati je 25km/h, što je u pravilu idealno za dnevna putovanja kroz gradsku gužvu. Ako se krećete brže od 25 km/h motor se gasi i dalje vozite svojom snagom dok opet ne padnete ispod 25 km/h.

električni bicikli

Vožnja

Ljubaznošću zastupnika Giant, imali smo priliku isprobati dva modela električnih bicikala. U ovom slučaju, radi se o performance full suspension model Trance E+ 1 Pro i performance hard tail model Fathom E+ 1 Pro. Oba modela su opremljena vrhunskim Giant SyncDrive Pro motorima i baterijom od 500Wh što im daje autonomiju od 60-tak kilometara. Budući da ima malo smisla ovakve bicikle voziti gradom, uputili smo se prema vrhu zagrebačke gore.

Motor podržava 4 razine asistencije. Ali već i kod najslabijeg moda, jasno se osjeti olakšanje na pedalama. Ulaskom u šumu gdje počinje uspon, ubacujemo u jači mod i vožnja postaje pravo uživanje. Penjemo se preko prvih singlica pa opet na šire puteve. Ovo je najzabavnija vožnja uzbrdo. Čak i guranje bicikla nije problem jer postoji walk assist. Još par zavoja i stižemo do planinarskog doma Grafičar. Uživamo na proljetnom suncu i vrućim štrudlama.

Onima koji nisu u savršenoj formi, ovaj način vožnje daje lak pristup lokacijama koje bi inače bile nedostižne. A najbolja stvar je, voziti električni bicikl, zaista je zabavno.

Koji je vaš električni bicikl?

Ogroman interes za poticaje pokazuje da sve više prepoznajemo prednosti e-mobilnosti. Ljudi koji dnevno prevaljuju 30-50km odlaskom na posao, su među prvim kupcima električnih bicikala. Iako su modeli koje smo mi vozili kreću preko 30.000,00 kn, jeftinije modele možete kupiti već od 9.000,00kn, ne uključujući poticaje. U tom slučaju, povrat investicije može doći već za 18 mjeseci kroz uštedu u gorivu. Da ne spominjemo manju gužvu u prometu, uštedu na troškovima prijevoza, boravak na zraku i ono najvažnije, vaše bolje raspoloženje.

Igor Kolaric

Igor Kolaric


Wordpress freelancer, shop manager, trkač, ljubitelj putovanja i svega što vole mladi.