Prvi korak je medijski pokrovitelj sve popularnije biciklističke utrke Uvati vitar, koja se održava na Braču.

Biciklistički maraton “Uvati Vitar”, održava se i ove godine na Braču, sa startom i ciljem u Sutivanu. Čarobne morske vizure otoka Brača i čistog užitka na gotovo svakom dijelu staze, potvrdit će još jednom zašto je ovaj otok toliko poseban, a XCM utrka “Uvati Vitar” obavezna u vašem biciklističkom kalendaru.

Obilje staza

I ove godine možete birati između 3 dinamične i zanimljive staze, Bura 70+, Vitar 40+ i Bonaca 20+. Za one koji “vole dugo”  tu su atraktivne single trail dionice, brzi spustevi, zahtjevni usponi te tehnički dijelovi, dok je za rekreativce željne uživanja osigurana “vožnja s pogledom”. Staze su doživjele manje kozmetičke izmjene u odnosu na lani kako bismo vam ponudili još više atraktivnih dionica.
Novost ove godine je i E-bike maraton koji se vozi na električnim Pedelec biciklima s EPAC
 sistemom (Electric Power Assisted Cycle). Start je vremenski odvojen od ostalih natjecatelja, a vozi se staza Vitar 40+ km. Starosne kategorije su također ponešto korigirane i prilagođene.

Datumi i cijene

Utrka se održava u subotu, 18.5.2019., no Sutivan je tijekom cijelog vikenda 17.-19.05., domaćin niza događanja. Tako vas u petak popodne očekujemo uz piće dobrodošlice i DJ-a, u subotu prije utrke organiziran je Dukat doručak za sve natjecatelje te cjelodnevno druženje s najjačim biciklističkim brandovima. Poslije utrke moći ćete uz čašu vina i zvukove benda uživati u gastronomskoj ponudi otoka Brača i fešti do dugo u noć. U nedjelju ujutro pozivamo vas na besplatnu kavu s izlagačima, dok vam stručnjaci pregledavaju bicikl, a vi navijate za najmlađe na njihovoj utrci.
Kako odlazak na otok ne bi bio izgovor za nedolazak, za vas i vaše navijače, organizator je osigurao i povoljniji smještaj za vrijeme utrke, a uz plaćenu startninu dobivate i popust za trajekt. U startni paket su osim majice utrke, ubačeni i promo artikli sponzora, te bon za bogatu tombolu.
Za rezervaciju smještaja, prijevoz do Brača, najam bicikla za utrku ili ručak i večeru za vašu pratnju, bacite pogled na nekoliko paketa dostupnih na stranici našeg partnera, Travel eKupi.
Early Bird startnine po promotivnoj cijeni od 130kn u prodaji su do 31.01., po cijeni od 180kn do 31.03., te po cijeni od 250kn do 12.05. Sve ostale informacije o utrci možete pronaći na stranici utrke .
Vidimo se na sunčanom Braču!