Vremenska prognoza za Brač: vjetrovito!

Još se vjetar od prošlogodišnje rekreativne biciklističke utrke Uvati Vitar nije u potpunosti ni smirio, a ovogodišnje izdanje već puše na najjače. Tako je umjerena do jaka “Bura” i ove godine prognoza za sve one koji vole dugo. Atraktivnih 70+ kilometara provozat će vas bračkim single trail dionicama, brzim spustevima, zahtjevnim usponima te tehničkim dijelovima i ne sumnjamo da će vas dobro propuhati. Za sve naprednije rekreativce koji i bi i ne bi, po prognozi će puhati umjereni “Vitar”, dužine 40+ km. Dovoljno dug da vas umori, dovoljno kratki da vas ne ubije. Prognoza je naklonjena i svima željnima ležernije vožnje s “pogledom” koje očekuje znatno mirnija “Bonaca” dužine 20 km. Za sve koji ne vole vjetrovito, tu je i E-bike maraton. Velika novost su uvedene starosne kategorije i za žene.

I ove godine domaćin Uvati Vitar bike maratona je Sutivan na otoku Braču, a datum koji si odmah zabilježite u svojim outdoor kalendarima je 15.-17.05.2020.

Utrka se održava 16.05. u subotu, no tijekom cijelog vikenda očekuju vas brojna događanja. Tako će vas Sutivan u petak dočekati s pićem dobrodošlice, dok ćete se u subotu tijekom cijelog dana moći družiti s najjačim biciklističkim brandovima. Poslije utrke očekuje vas besplatni roštilj, a navečer ćete uz čašu vina i zvukove benda moći uživati u gastronomskoj ponudi otoka Brača i feštati do dugo u noć. Nedjeljno jutro predviđeno je za najmlađe i njihovu Kids race utrku.

Požurite s prijavom na i osigurajte svoj prebogati startni paket. Sljedeći korak je dakle, pravac www.uvati-vitar.hr.

Vidimo se na Braču!